Lazer Epilasyon Faydaları ve Zararları

5
(18)

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon;  istenmeyen tüylerin lazer yardımıyla yok edilmesidir. Lazer cihazlarının gelişimi ve epilasyon alanında kullanımının gerçekleşmesiyle birlikte ‘’lazer epilasyon’’ veya lazerli epilasyon denilen bir epilasyon yöntemi de, istenmeyen kılların vücuttan uzun süreli uzaklaştırılmasında günlük hayatımızda yerini almıştır. Siz de lazer epilasyon nedir diye soruyorsanız; istenmeyen tüyler ile baş etmede kullanılan bir epilasyon alternatifi olarak yerini almıştır. Lazer epilasyon yönteminin önemli bir avantajı istenmeyen tüy ve kıllar üzerinde oldukça başarılı bir epilasyon çözümü oluşudur. Lazer cihazlarının tıbbi alanında kullanıma girmesi ve lazer ışınlarının kıl köklerinde tahribat yapıcı etkisinin belirlenmesi ile uzun süreli epilasyon amaçlı uygulamalarda başarılı sonuçların sağlanması ile günümüzde lazer epilasyon uygulaması yaygın olarak yapılmaya başlamıştır.

Lazer Epilasyon Faydaları

Lazer epilasyon faydaları hakkında bilgi almak için öncelikle uzman bir doktora yada hastaneye başvurulmalıdır. Yine de temel faydalarını sayacak olursak;

  • Lazer uygulamanın kalıcı olması,
  • Cilde zarar vermemesi,
  • Kadın ve erkeğe uygulanabilmesi,
  • Acısız olması,
  • Hızlı sonuç alınmasıdır.

Lazerler yüz, bacak, çene, sırt, kol, koltuk altı, bikini bölgesi ve diğer bölgelerdeki istenmeyen tüylerin alınmasında faydalıdır. Lazer epilasyonun faydaları şunlardır:

Kesinlik : Lazerler, çevredeki cilde zarar vermeden koyu renkli, kaba tüyleri seçici olarak hedefleyebilir .

Hız : Lazerin her darbesi bir saniyeden daha kısa sürer ve aynı anda birçok tüyü tedavi edebilir. Lazer, saniyede yaklaşık olarak çeyreklik bir alanı tedavi edebilir. Üst dudak gibi küçük alanlar bir dakikadan daha kısa sürede tedavi edilebilir ve sırt veya bacaklar gibi geniş alanlar bir saat kadar sürebilir.

Öngörülebilirlik. Çoğu hastada ortalama üç ila yedi seanstan sonra kalıcı sonuç görülür.

Lazer Epilasyon yaptırmadan önce doktor muayenesi gereklimi?

Lazer epilasyon erkek ve bayanlardaki yüz ve vücuttaki istenmeyen tüy ve batıkları yok edebilen tıbbi bir uygulama şeklidir. Uygulanmaya başlanmadan önce kişilere genel sistemik ve cilt muayenesi yapılmalı ve lazer uygulaması ile yapılacak epilasyon işlemi için uygun aday olup olmadıkları tespit edilmelidir. Lazer epilasyon uygulanıp uygulanmayacağına, doz ve enerjiye mutlaka uygulamada yetkili doktor karar vermelidir. Lazer epilasyon uygulaması karar verdiğinizde lütfen uzman bir doktor yada hastaneye başvurunuz.

Lazer Epilasyon İçin Nasıl Hazırlanırsınız?

Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri yok etmekten daha fazlasıdır. Gerçekleştirmek için eğitim gerektiren ve potansiyel riskler taşıyan tıbbi bir işlemdir. Lazer epilasyon yaptırmadan önce, işlemi yapan doktor veya teknisyenin kimlik bilgilerini iyice kontrol etmelisiniz.

Lazer epilasyon yaptırmayı planlıyorsanız, tedaviden altı hafta önce tüy yolma, ağda ve elektrolizi sınırlandırmalısınız. Bunun nedeni, lazerin ağda veya koparma yoluyla geçici olarak alınan kıl köklerini hedef almasıdır.

Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz?

Lazerli epilasyon yöntemi istenmeyen kıllardan kurtulmak için çok iyi bir yöntemdir fakat kesinlikle yaptırılmaması gereken durumlar vardır. Kalp pili olan hastaların, sara hastalarının sağlık açısından yaptırmaması gereklidir. Sağlık sorunlarınız var ise lazer epilasyon yaptırmadan önce doktorunuza başvurunuz.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılabiliyor?

Kendilerini istenmeyen tüylerden kurtulmuş olarak görmek isteyen herkesin başvurması gereken yöntem lazer epilasyon yöntemi olmalıdır. 12 – 18 yaş aralığındaki kişilerin aileleri kontrolünde, 18 yaşını aşmış olanların ise istedikleri gibi bir lazer epilasyon kurumuna gidip yaptırabilecekleri bir yöntemdir.

Lazer Epilasyon Hamilelere Uygulanır mı?

Hamilelere lazer epilasyon yapılmamaktadır.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir

Lazer epilasyon vücutta kılın olduğu hemen hemen her bölgeye yapılabilir. lazer epilasyon uygulaması yüz, ense, boyun, kulaklar, kaslar, kol, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, sırt, omuzlar, belde uygulandığı gibi, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi hassas bölgelerde de uygulanabilir. Lazer epilasyon uygulamasının yapılamayacağı bölgeler, mukoza ve kılın vücutta bir arada olduğu, yani genital bölgede vajina ve çevresi, burun içi kıllar gibi bölgelerdir. Lazer ile epilasyon işlemi saç dipleri, göz çukuru alanına uygulanmaz. Ayrıca vücutta bulunan benler ve benzeri koyu renkli pigmente alanlar üzerine de lazer epilasyon yapılmaz. Göğüs bölgesinde lazer epilasyon kullanılmakla beraber, areola üzerine (meme dokusu üzerinde bulunan, meme başını da içine alan koyu renkli dairesel kısım) lazer epilasyon yapılmaz. Ana damarların üzerine de lazer epilasyon yapılmaması uygun olur. Lütfen detaylı bilgi için uzman bir hekime başvurunuz.

Lazer Epilasyon Zararları

Lazer epilasyon kullanarak tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin sıklıkla sorduğu soru olan lazer epilasyon zararları nelerdir, nasıl önlem alınmalı konularından bahsedeceğiz. Lazer epilasyon; kişiye, cilt tipine, kronik hastalara ve yaşa bağlı olarak farklılık gösterdiği için uygulamadan önce mutlaka uzman bir doktora başvurulmalı ve uygulamada yine uzman doktor tarafından yapılmalıdır.

Lazer epilasyon uzman doktor ve hastaneler tarafından uygulandığında yan etkisi ve zararı yok denecek kadar azdır. Klasik yan etkiler arasında;

  • Ciltte tahriş ve kızarıklık
  • Kabarcık ve yara oluşumu
  • Ciltte lekelenme söylenebilir.

Lazer epilasyon uygulamasından zarar görmemek için sertifikalı ve diploması uzman hekimler ve hastaneler tarafından uygulanmalıdır.

Lazer Epilasyon Riskler ve Yan Etkiler

Yan etki riskleri cilt tipine, saç rengine, tedavi planına ve tedavi öncesi ve sonrası bakıma uyulmasına göre değişir. Lazer epilasyonun en yaygın yan etkileri şunlardır:

  • Cilt tahrişi. Lazer epilasyon sonrası geçici rahatsızlık, kızarıklık ve şişlik olabilir. Herhangi bir belirti ve semptom genellikle birkaç saat içinde kaybolur.
  • Pigment değişiklikleri. Lazer epilasyon, etkilenen cildi koyulaştırabilir veya aydınlatabilir. Bu değişiklikler geçici veya kalıcı olabilir. Cilt rengi açma, öncelikle tedaviden önce veya sonra güneşe maruz kalmaktan kaçınmayanları ve daha koyu tenli olanları etkiler.

Nadiren, lazer epilasyon cilt dokusunda kabarma, kabuklanma, yara izi veya başka değişikliklere neden olabilir. Nadir görülen diğer yan etkiler arasında, özellikle koyu tenli olanlar olmak üzere, tedavi edilen saçların ağarması veya tedavi edilen alanların çevresinde aşırı saç büyümesi yer alır.

Ciddi göz yaralanması olasılığı nedeniyle göz kapakları, kaşlar veya çevresindeki alanlar için lazer epilasyon önerilmez.

lazer epilasyon faydaları zararları

Burayı Puanla

5 Yıldıza Kadar Bir Puan Seç

Ortalama Puan : 5 / 5. Toplam Oy : 18

Burayı ilk değerlendiren siz olun.