Sağlıklı Cilt İçin 5 İpucu

5
(4)

İster genç ve canlı bir cilde sahip olun, ister daha yaşlı ve yaşlanma belirtileri yaşıyor olun, cildinizin sağlığına yatırım yapmak önemlidir. Parlayan daha sağlıklı bir cilt elde etmenize yardımcı olacak beş önemli ipucunu bir araya getirdik. Tutarlılığın anahtar olduğunu unutmayın!

Daha Fazla Su İç

Her gün yeterli miktarda su tüketerek cildinizi nemlendirmek önemlidir. Ne kadar su içmelisiniz? Sağlık kuruluşlarına göre, tarttığınız her kilonuz için hedefinizi 30cl su tüketmelisiniz. Yani 60 kg ağırlığındaysanız, günde 1,8 Lt su tüketmeye çalışmalısınız.

Ölü Cildi Uzaklaştırın

Eksfoliasyon, kuru ve ölü cilt hücrelerini yok eder ve sağlıklı ve parlak cildinizi ortaya çıkarmak için kan dolaşımını iyileştirir. Daha sağlıklı bir cilt için cildinizi pul pul dökmenin en iyi yolu, batık saçları ve pullu cildi kontrol altında tutmak için her gün bir lif kabağı kullanmaktır. Duştayken, ölü deri hücrelerini çıkarmak için inişli çıkışlı veya pul pul olan cildi dairesel hareketlerle nazikçe ovalayın. 

Kısa Ilık Duşlar Alın

Uzun ve sıcak bir duş almak, kaslarınızı gevşetmeye yardımcı olmak için harika hissettirse de, aslında cildinize zarar verebilir. Cilt uzmanlarına göre sıcak duşlar cildinizi kurutabilir ve tahriş edebilir. Sıcak su cildin kurumasını kolaylaştırır ve egzama gibi durumları kötüleştirir. Daha sağlıklı bir cilt için, daha mutlu, daha sağlıklı bir cilt için daha kısa ılık duşlar alın. 

Güneş Kremi Kullanın

UV ışınlarının cildimiz için zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün yüzünüze ve cildinizin güneşe maruz kalan diğer bölgelerine güneş kremi sürmek sizi bu zararlı UV ışınlarından koruyacaktır. En az SPF 30’a sahip bir ürün bulduğunuzdan ve uyguladığınızdan emin olun.  Güneş kremi uygulamak sıkıcı görünebilir, ancak daha sağlıklı bir cilt arayışınız sırasında sonuçlar çok büyük. 

Ellerinizi Yüzünüzden Uzak Tutun

Genel olarak bu, özellikle COVD-19 ve diğer mikropların yayıldığı günümüz dünyasında büyük bir genel kuraldır. Elleriniz gün boyunca birçok yüzeye dokunarak kir ve mikrop biriktirir. Yüzünüze dokunduğunuzda elinizdeki her şeyi yüzünüze aktarmış oluyorsunuz. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutmak söylemesi yapmaktan çok daha kolay ama bunu bir kez alışkanlık haline getirdiğinizde daha sağlıklı bir cilt elde etme yolunda ilerliyorsunuz. 

İşte karşınızda, sağlıklı cildin beş sırrı. Bir sorumluluk ortağı bulun ve birbirinizin sabah veya gece rutinlerinizi kaçırmasına izin vermeyin ve tutarlılığın anahtar olduğunu unutmayın!

sağlıklı cilt

Burayı Puanla

5 Yıldıza Kadar Bir Puan Seç

Ortalama Puan : 5 / 5. Toplam Oy : 4

Burayı ilk değerlendiren siz olun.